Βιογραφικό

Κατάγεται από τον Αχεντριά του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων Ηρακλείου, ενώ γεννήθηκε στο Σουφλί του Νομού Έβρου το έτος 1964.

Το έτος 1976 εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην Κωμόπολη του Αγίου Μύρωνα του Δήμου Ηρακλείου.

Το έτος 1979 οι γονείς του εγκαταστάθηκαν μόνιμα στο Ηράκλειο, το οποίο έκτοτε αποτελεί το μόνιμο τόπο κατοικίας του. Στην πόλη του Ηρακλείου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν τα δύο του παιδιά και πλέον διαμένει μόνιμα και ο υιός του με την οικογένειά του.

Το έτος 1982 περάτωσε τις σπουδές του στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το ίδιο έτος κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής, ενώ το 1988 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών.

Υπηρέτησε για σχεδόν 30 χρόνια σε διάφορες αστυνομικές Υπηρεσίες του Ηρακλείου.

Παράλληλα, συνετέλεσε καθοριστικά στην εδραίωση του συνδικαλιστικού δικαιώματος για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ασκώντας για ικανό χρονικό διάστημα καθήκοντα μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών, ενώ διετέλεσε ενεργό στέλεχος του Ευρωπαϊκού Διοικητικού Συμβουλίου των αστυνομικών συνδικάτων (CESP), συνεισφέροντας με την εμπειρογνωμοσύνη του στη διαδικασία εναρμόνισης των αστυνομικών και δικαστικών δομών στην Ευρώπη.

Ως Ανώτατος Αξιωματικός, υπηρέτησε με το βαθμό του Ταξίαρχου από τον Μάρτιο του 2012, ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, μέχρι και τον Απρίλιο του 2014 που προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Την 16/02/2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. Κατά την εκεί θητεία του, είχε, μεταξύ άλλων, την εποπτεία και τον συντονισμό για την εκκένωση του καταυλισμού της Ειδομένης, το Μάιο του 2016.

Την 21/01/2017 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ από 05/08/2018 έως 01/11/2018 ασκούσε παράλληλα και τα καθήκοντα του Υπαρχηγού. 

Την 02/11/2018 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού του Σώματος.

Από την 19/7/2019 έως την 31/03/2022, διετέλεσε καθήκοντα Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα τον Μάρτιο του 2020, διαχειρίστηκε την απόπειρα αθρόας εισβολής μεταναστών με στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό εξασφαλίζοντας την ενωσιακή και εσωτερική ασφάλεια της Χώρας. 

Κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία, του απονεμήθηκαν από την Ελληνική Πολιτεία, για την υπηρεσιακή του απόδοση και για την αστυνομική του δράση πλήθος Τιμητικών διακρίσεων και ηθικών αμοιβών. 

Έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με το μετάλλιο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, με το μετάλλιο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, το Μετάλλιο της Αρχηγίας και τον Αστέρα Αξίας και Τιμής Α΄ Τάξεως.

Την 01/09/2022 διορίσθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μέχρι την 21/07/2023.

Update cookies preferences