Με πρωτοβουλία Μ. Καραμαλάκη άλλαξε όψη το δημοτικό στον Άγιο Σύλλα

Με πρωτοβουλία Μ. Καραμαλάκη άλλαξε όψη το δημοτικό στον Άγιο Σύλλα

Λίγες ημέρες χρειάστηκαν για να «μεταμορφωθεί» κυριολεκτικά η εικόνα του 3θέσιου δημοτικού σχολείου στον Άγιο Σύλλα. Με πρωτοβουλία του Υποψηφίου Δημάρχου Ηρακλείου, Μιχάλη Καραμαλάκη και σε συνεργασία με την Πρόεδρο και ορισμένα μέλη της Κοινότητας του χωριού, από φέτος οι μαθητές και οι μαθήτριες του δημοτικού σχολείου Αγίου Σύλλα, θα βρίσκονται σε ένα ολοκαίνουργιο και φιλικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Την παραμονή της εορτής του Αγίου Σύλλα, στις 29 Ιουλίου, ύστερα από πρόσκληση της Προέδρου της Κοινότητας, κ. Κυπράκη Μαρίας, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, επισκέφθηκε το χωριό για να συμμετάσχει στους εορτασμούς που είχαν προγραμματιστεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής, λόγω της εορτής του Πολιούχου Αγίου Σύλλα. Εκεί, καθ’ υπόδειξη της Προέδρου της κοινότητας, διαπίστωσε την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το δημοτικό σχολείο. Ενδεικτικά, από τα παράθυρα στις αίθουσες τα οποία ήταν παλαιού τύπου, όπως ενημερώθηκε, το χειμώνα έμπαινε νερό και κρύο. Η κεντρική πόρτα αίθουσας, είχε υποστεί φθορά, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει και να μην ανοίγει εύκολα κάνοντας επικίνδυνη την είσοδο και την έξοδο των μαθητών από την αίθουσα, πόσω μάλλον σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που θα χρειαζόταν μαθητές και μαθήτριες να βγουν πολύ γρήγορα και να μεταφερθούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Οι τουαλέτες είχαν παλιά, φθαρμένα και σκουριασμένα είδη υγιεινής και η εξωτερική βρύση της αυλής δεν ήταν κατάλληλη για να χρησιμοποιηθεί από τα παιδιά σε περίπτωση που ήθελαν να πιουν νερό κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. 

Ο Μιχάλης Καραμαλάκης, βλέποντας την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το δημοτικό σχολείο και με φόντο τη νέα χρονιά η οποία πλησίαζε, κινητοποίησε τους Υποψήφιους του συνδυασμού «Ηράκλειο, η Πόλη μας» και σε συνεργασία με την Πρόεδρο και ορισμένα μέλη της Κοινότητας του Αγίου Σύλλα και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, κ. Κόκκινο Σταμάτη και τα μέλη, συγκέντρωσαν ένα χρηματικό ποσό το οποίο διατέθηκε στην ολοκληρωτική μεταμόρφωση του σχολείου. 

Μέσα σε λίγες ημέρες, δίνοντας το «έναυσμα» για την έναρξη των εργασιών στις αρχές του Σεπτέμβρη, έγιναν ελαιοχρωματισμοί σε όλο το σχολείο εξωτερικά αλλά και τις δύο από τις τρεις αίθουσες εσωτερικά. Αντικατέστησαν τα παλιά παράθυρα με νέου τύπου, όπως και τους φεγγίτες, ενώ γκρέμισαν εξολοκλήρου τις τουαλέτες και τοποθέτησαν νέα είδη υγιεινής και πλακάκια. Ομοίως, για την εξωτερική βρύση, που τοποθέτησαν καινούργια, για να μπορούν τα παιδιά να πίνουν άφοβα νερό. 

Από σήμερα το δημοτικό σχολείο Αγίου Σύλλα αποτελεί ένα φιλόξενο εκπαιδευτικό περιβάλλον για τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς μέσα από την πρωτοβουλία του Υποψηφίου Δημάρχου Ηρακλείου, Μιχάλη Καραμαλάκη, δόθηκε «αέρας» ανανέωσης σε ένα κτίριο που για πολλά χρόνια ήταν παραμελημένο. 

Η κίνηση αυτή απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι τα μέλη του συνδυασμού  «Ηράκλειο, η Πόλη μας»  υιοθετούν τις αξίες του εθελοντισμού, της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, και της βελτίωσης της καθημερινότητας μικρών και μεγάλων με στοχευμένες κινήσεις ήδη από την προεκλογική περίοδο. 

Update cookies preferences